Bij Weather4u baseren we onze weersverwachtingen op gegevens van meteorologische diensten, zoals het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF), Deutsche Wetterdienst (DWD), Meteorologisk Institutt Norge (MET) en de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Deze gerenommeerde organisaties bieden de meest actuele verwachtingen elke zes uur. Weersverwachting in Nederland Weather4u gebruikt AI om deze bronnen te combineren en om afwijkende veranderingen te minimaliseren.


Klimaat

Nederland is in de laatste tientallen jaren meer opgewarmd dan het gemiddelde. Wereldwijd steeg de temperatuur met meer dan 1 graad sinds de industriële revolutie, maar in Nederland was dit meer dan 2 graden. De reden hiervoor is dat landgebieden onder zeeniveau sneller opwarmen dan de oceanen. Daarnaast verplaatsen hogedruk- en lagedrukgebieden zich over de jaren heen, waardoor bepaalde windrichtingen frequenter voorkomen.


Neerslag

Het opstellen van een neerslagverwachting is door klimaatverandering complexer geworden. Klimaatverandering leidt tot meer extreme weersomstandigheden, zoals heviger stormen en intensere neerslag. Deze extremen zijn moeilijker te voorspellen vanwege hun onvoorspelbare aard. Meestal kunnen we slechts een indicatie geven of er veel of weinig neerslag verwacht kan worden.


Weersverwachting lange termijn

Door klimaatverandering variëren weerpatronen sterker, waardoor het lastig is om betrouwbare lange termijn weerberichten te geven; vooral de verwachtingen voor de latere dagen worden onvoorspelbaarder.


Wisselvallig weer en meer kans op neerslag

Het weer in Nederland wordt sterk beïnvloed door de Noordzee, wat vaak resulteert in snel veranderende omstandigheden. Vooral in de herfst en winter speelt de nabijheid van de zee een cruciale rol, waarbij koude lucht uit het noorden en warme lucht van de oceaan samenkomen, wat leidt tot wisselvallig weer en meer neerslag.


Reageren? Neem contact op:  [email protected]